Posted on Leave a comment

Tips van de programmeur

De laatste 2,5 jaar probeer ik uit mijn eigen comfort zone te komen in verschillende aspecten van mijn leven. Al jaren ga ik graag naar het theater, maar merkte wel dat ik het hierin redelijk veilig speelde. Vaak ging ik naar voorstellingen van bekenden, of naar voorstellingen waar ik al veel over gehoord of gezien had en daarbij wist dat ik hem wel leuk zou vinden. Maar eigenlijk wilde ik wel wat uitdaging.

Doordat ik als vrijwilliger bij Ashtonia gewerkt heb drie seizoenen, heb ik Peter Kolsters leren kennen. Erg handig, want hij heeft voor het seizoen 2019-2020 als programmeur de voorstellingen voor theater Figi geboekt. En samen met een medevrijwilliger eens de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd om tips voor voorstellingen die we niet mochten missen.

Ondertussen ligt er dus een boekje op mijn bureau met alle voorstellingen van dit theaterseizoen met bij een hele reeks aan voorstellingen een aantekening. Van voorstellingen die ik eigenlijk niet mag missen, tot voorstellingen die Peter wel wat voor mij vond.

Zo nu en dan, op de momenten dat ik wat afleiding kan gebruiken, pak ik het boekje er bij om te zien welke voorstellingen er voor die periode worden aangeraden. Zo ben ik naar een horror voorstelling geweest, terwijl dit absoluut niet mijn genre is. Maar desondanks vond ik deze productie ontzettend goed in elkaar zitten en kan ik er geen spijt van hebben dat ik hierheen ben gegaan.

Of nog zo’n pareltje die ik ondertussen hebben mogen zien hierdoor: zangeres LAVALU met haar show Midair. Een prachtige combinatie van klassieke en popmuziek. Als ik de omschrijving alleen in het gidsje had zien staan, was ik waarschijnlijk niet naar de voorstelling gegaan. Maar door de tip en het feit dat ik even het huis uit wilde, heb ik een prachtige avond gehad. En stiekem draai ik de muziek van LAVALU nu regelmatig als ik aan het werk ben. Lang leve Spotify, zeg ik dan maar.

Als ik mensen een tip mag geven: durf om tips te vragen voor theatervoorstellingen. Dat je nog niet van iemand, of een groep, gehoord hebt, hoeft namelijk zeker niet te betekenen dat een voorstelling niet goed is. Misschien heb je geen programmeur in je omgeving die tips kan geven, ik snap dat niet iedereen deze luxe heeft. Maar wellicht heb je wel een bekende die graag naar het theater gaat, of misschien bij een theater werkt. Vraag het eens na en wellicht krijg je pareltjes van tips, waarbij je je eigen horizon kan verbreden.

Het is tijd voor mij om mijn boekje er weer eens bij te halen en te zien naar welke voorstelling ik nu eens zal gaan… Dank je wel, Peter, voor al je tips!

Leave a Reply